Nieuw: Intensieve taalcursus in Beijing

 

workshopsChinees leren: is dat moeilijk?
Ja en nee. In feite is het Chinees een eenvoudige taal. De grammatica van het Chinees is aanzienlijk makkelijker dan die van het Nederlands. Zo kennen de Chinese werkwoorden geen verleden tijd, is er geen verschil tussen mannelijk, vrouwelijk en onzijdig en zijn er geen naamvalsvormen, om maar wat te noemen. Wat het toch moeilijk maakt om Chinees te leren, is de ingewikkelde uitspraak en het uitgebreide schrift. Het Chinees is een toontaal, wat betekent dat verschil in uitspraak verschil in betekenis tot gevolg heeft. De juiste uitspraak leren is dus zeer belangrijk. Wat het schrift betreft: om enigszins een Chinese krant te kunnen lezen, moet je minstens 2.000 verschillende tekens kunnen herkennen. Een heel verschil met het Nederlandse alfabet: slechts 26 tekens

Workshops
Er worden workshops georganiseerd voor bedrijven of instellingen die hun werknemers op korte termijn kennis van het Chinees willen bijbrengen. Ook voor middelbare scholen worden workshops Chinees georganiseerd.

Intensieve taalcursus in Beijing
Elke ochtend 4 uur taalles, 's middags Chinese culturele cursussen zoals kalligrafie, Chinees schilderen, taiji en gongfu (kungfu). U verblijft in een tweepersoonskamers in een driesterrenhotel of Hutong accommodatie. De cursisten van onze school krijgen 10% korting. Meer info: www.China-inside.com

Cursus Chinees voor kinderen
Voor Nederlandstalige kinderen tussen 4 en 12 jaar. De cursus is erop gericht kinderen spelenderwijs de beginselen van de Chinese taal bij te brengen. Wij gebruiken onder andere Chinese (strip)boeken en dvd's met liedjes en spelletjes. De kinderen leren niet alleen spreken en verstaan, maar ook schrijven en lezen. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal tien kinderen. meer info:  www.kindercursuschinees.nl.

Individuele lessen
Voor wie de gebruikelijke lestijden lastig zijn of aandacht wil hebben voor gebruik van Chinees in speciale situaties. De cursist krijgt individueel les, afgestemd op zijn of haar persoonlijke behoeften en wensen, precies op maat voor hem/haar gemaakt, bijvoorbeeld in verband met zakendoen of adoptieprocedures. Minimaal tien lessen in een pakket. De lestijden zijn flexibel, ook overdag is het mogelijk individuele lessen te krijgen. Neem contact op met Chinese School Amersfoort voor de mogelijkheden.

Adoptieouders cursus
De volgende onderwerpen komen aan bod: benoemen familieleden; huisindeling; eten en drinken, lichaamsdelen, gezondheid en ziekte, dagindeling (opstaan, wassen, eten, spelen, tandenpoesten, naar de wc, slapen etc), tellen, bekende Chinese kinderliedjes, gevoelens (lief, blij, boos, verdrietig) en Chinese eetgewoontes.
Mandarijn Chinees Basis Cursus

BASISCURSUS Mandarijn Chinees


ZhongWen, Basiscursus Mandarijn Chinees is een studieboek dat bedoeld is om op een zo efficiënt mogelijke manier de beginselen van het Chinees te leren. Beginners kunnen zich in 12 lessen een zodanige kennis van grammatica en woordenschat meester maken dat ze simpele conversaties in het Chinees kunnen voeren, zoals de weg vragen, iets bestellen in een restaurant, afdingen op de markt of een taxichauffeur vertellen waar hij naartoe moet.
 
Bestel het boek Mandarijn Chinees